ענבל בר-און, משרד עריכת דין
לפניות במיילצור קשר

ביקורת משפט ופסיקה

"אור השמש הוא המחטא הטוב ביותר" - כך כתב הנשיא בדימוס אהרון ברק, בנוגע לחשיבותו של חופש הביטוי. מערכת בתי המשפט אמונה על ביקורת המערכת הציבורית. איש כמעט אינו חסין מביקורתה, גם לא אישי ציבור אשר חלקם הורשעו בעבירות שחיתות חמורות בשנים האחרונות. אך מי יבקר את מערכת המשפט? 

לאורך השנים הייתה עו"ד ענבל בר-און עיתונאית ובלוגרית משפטית, ובמסגרת זו - פרסמה לא מעט מאמרי ביקורת, הן על מערכת בתי המשפט והן על פסיקה ספציפית. בעמוד זה תוכלו להיחשף למגוון הביקורות אשר נכתבו ע"י עו"ד ענבל בר-און בשנים האחרונות. 

מהן הרפורמות הנדרשות בתחום האשפוז בכפייה? - מאמר ראשון בסדרה

מהן הרפורמות הנדרשות בתחום האשפוז בכפייה? - מאמר ראשון בסדרה

בשנים האחרונות ארגונים שונים מן השטח, והתאגדויות במסגרת הרשתות החברתיות, מקימים קול זעקה כנגד עוולות האשפוז הכפוי. ארגון "בזכות" כתב דו"ח מקיף אשר בעקבותיו הוקמה וועדה לצמצום הקשירות. בעקבות ביקורת ציבורית (כולל בתוכניתה של קרן נויבך, "סדר יום"), ובעקבות קולות מן המערכת עצמה, מוקמת בימים אלו וועדה שתפקידה לבחון את החוק הקיים המסדיר את האשפוזים הכפויים בישראל, ואת הצורך ברפורמות. במאמר זה אציג את הרפורמות הנחוצות בעיני, ולאור נסיוני כעורכת דין המייצגת בוועדות ערר פסיכיאטריות, בתחום האשפוז הכפוי.

קרא עוד

על נפקותה המשפטית של ההגדרה הפסיכיאטרית

על נפקותה המשפטית של ההגדרה הפסיכיאטרית

הדיון על פסיכיאטריה, הגדרות פסיכיאטריות, אשפוזים כפויים, ובמצבים פסיכיאטרים, חי ובועט בפייסבוק, באינספור דפים וקבוצות. יש הנוהגים להצביע על האינטרס הכלכלי של חברות התרופות לקדם הפצת אבחונן של מחלות נפש, כמו גם על הפוטנציאל הרע לשיטור חברתי שבהגדרה הפסיכיאטרית. אחרים, מתוך ניסיונם, טענו ששלילת קיומה של "מחלת נפש" מהווה הכחשת המציאות. האם ההגדרה הפסיכיאטרית הינה כלי לשיטור חברתי או שמא תיאור של מציאות קיימת?

קרא עוד

אמור מעתה

אמור מעתה "חוק האשפוז הכפוי"

החוק המסדיר אשפוזים בכפייה בישראל מכונה בספר החוקים "חוק טיפול בחולי נפש, התשנ"א - 1991", אולם עו"ד ענבל בר-און סבורה כי הכינוי המתאים לחוק הינו חוק האשפוז הכפוי, כי למילים יש משמעות רבה. קראו את המאמר והבינו למה החוק צריך לעבור שינוי שם.

קרא עוד

כשהשופטת והפרקליטות אינם נדרשים למסרונים

כשהשופטת והפרקליטות אינם נדרשים למסרונים

מאמר של ד"ר עימנואל גרוס היום ב"הארץ" (23.07.18) מוצא כי הגם שהעונש המשמעתי אשר הוטל על השופטת פוזננסקי-כץ בפרשת המסרונים - הינו עונש מוגזם, הרי שאין ברירה. למעשה - השופטת ביחד עם התובע הראשי תיאמו ביניהם את תוצאת המשפט. הייתה כאן פארסה ידועה מראש, וכל שנותר לנאשמים הוא להיות מולכים שולל על ידי מראית עין כוזבת של משפט הוגן, כשהמשפט נחתם מראש. כך לדברי המחבר (אם כי לא במילותיו המדוייקות).

למעשה, הסיטואציה שבה "ההליך המשפטי חתום מראש" מוכרת לעורכי דין רבים בישראל, ולא, אין שם שום פרשת מסרונים. 

קרא עוד

אודות המשרד

משרד עריכת הדין ענבל בר-און עוסק במשפט המנהלי ובנקודות המפגש של האזרח הקטן עם הרשות או עם גופים גורמים עתירי כוח (הידועים גם כ"גופים דו מהותיים").

המשרד עוסק בעיקר בתחום הפסיכיאטריה והמשפט, עם דגש על אשפוז בכפייה, ערר וערעור על אשפוז בכפייה, תביעות נזיקין בגין אשפוז בכפייה, מניעה משפטית של אשפוז בכפייה, ועוד.

גם כשאנו עוסקים בתחומי המשפט האזרחי, הדגשים הינם על יחסי האזרח והרשות: תביעות נזיקין כנגד רשויות שלטוניות בגין עוולות חוקתיות, התגוננות מפני תביעות השתקה של רשויות מקומיות, ועוד. 

אתר זה עדיין מצוי בשלבי בנייה, לפיכך הנכם מוזמנים להמשיך ולהתעדכן מפעם לפעם בעמודים חדשים ובמאמרים חדשים.

תחומי עיסוק

  • מטרדי רעש
  • פסיכיאטריה ומשפט (אשפוז בכפייה)
  • משפט מנהלי
  • דיני לשון הרע והגנת הפרטיות
  • נזקי גוף
  • נכי צה"ל

צור קשר

050-4421948*

דוא"ל: [email protected]